اسرار و برکات ۵۰ کلمه ویژه

 وی در خصوص اینکه چرا مرحوم علامه طباطبایی، آیة الکرسی را سید و غرر آیات برشمرده است به وجود چند روایت در جوامع روایی شیعه اشاره کرد و گفت: روایت نخست به سخنی از امام صادق(ع) برمی گردد که ایشان فرموده اند: «ابوذر از پیامبر(ص)  پرسید از میان آیاتی که بر شما نازل شد، کدام یک از همه برتر است حضرت فرمودند: «آیةالکرسی»، همچنین از امام علی(ع) روایت شده است که می فرمایند: «بارها شنیده ام که حضرت رسول(ص) می فرمودند «سید الکلام القرآن» آقای تمام سخنان، قرآن است و آقای تمام قرآن سوره مبارکه بقره و آقای سوره بقره و معارف قرآن «آیة الکرسی» است لذا این روایات باعث می شود «آیةالکرسی» غرر نامیده شود.

اسرار و برکات ۵۰ کلمه ویژه "آیة‌الکرسی"

 پیامبر اکرم(ص) در ذیل همین حدیث به حضرت امیر(ع) فرمودند: یا علی(ع) در آیة الکرسی 50 کلمه است که در هر کلمه ای از آن برکتی وجود دارد.

وی افزود: در روایت دیگری از رسول خدا (ص) سؤال شد کدام آیه اعظم آیات قرآن است شروع به خواندن آیة الکرسی کردند و فرمودند: «اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ یَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ».

* عالی ترین اسامی خداوند در «آیةالکرسی» نهفته است

حجت الاسلام اشرفی با بیان اینکه در میان روایات، روایات بسیار زیبایی هست که از آنها نیز به غرر روایات یاد می شود، گفت: در صفحه 360 کتاب «مجمع البیان» روایتی از امام باقر(ع) آمده است که می فرمایند: «ان لکل شیء ذروة و ذروة القرآن آیةالکرسی»؛ هر چیزی اوج و قله ای دارد که اوج قرآن کریم «آیة الکرسی» است، البته جنبه توحیدی آیة الکرسی بسیار مهم است. در «آیةالکرسی» عالی ترین اسماء حسنا الهی از جمله؛ حی، قیوم، العلی، العظیم و مانند آن وجود دارد.

وی اظهار داشت: آخرین نکته در خصوص غرر آیات بودن «آیة الکرسی» روایتی است که در آن علی علیه السلام می فرمود: «رسول خدا(ص) به من خبر داد که «آیةالکرسی» از گنج های زیر عرش پروردگار به ایشان عطا شده است که قبل از پیامبر(ص) به هیچ کسی عطا نشده بود» لذا این آیه از اختصاصات حضرت رسول(ص) و از گنیجنه های زیر عرش پروردگار به شمار می رود.

مدیرگروه تفسیر بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با تاکید بر اهمیت، عظمت و خواص آیةالکرسی تصریح کرد: هر چه در عالم طبیعت است مسبوق به وجود غیر طبیعی آن در مخزن غیبی است و این نکته مهمی است که در آیه 21 سوره «حجر» آمده است «وَإِن مِّن شَیْءٍ إِلاَّ عِندَنَا خَزَائِنُهُ»؛ هر چه در عالم وجود دارد گنجینه های آن در نزد خداست.

وی خاطرنشان کرد: از این آیه شریفه فهمیده می شود هر چیزی نه تنها یک خزینه بلکه خزانه هایی دارد و این مسئله بیانگر آن است که خزانه های الهی متعدد هستند، همچنین آنچه در روایت اخیر وجود دارد این نکته را می رساند که «آیة الکرسی» یکی از آن گنجینه ها و خزینه های الهی است که بحث توحیدی یعنی معرفی خود خدا و توحید صفاتی را به نحو احسن بیان می کند.

حجت الاسلام اشرفی در پایان گفت: «آیة  الکرسی» اثر شفا و شفاعت دارد و می خواهد ما را با توحید ناب آشنا کند که اگر توحید در زندگی انسان سایه افکند بسیاری از مسائل دیگر حل خواهد شد چرا که بازگشت بسیاری از معارف و احکام دین به مسئله توحید است.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



موضوعات مرتبط:
[ دو شنبه 15 خرداد 1391 ] [ 12:42 قبل از ظهر ] [ حسن نارنج پور ]
[ ]